31 december 2016
geschreven door Johanna Swinkels

 

(Vervolgpagina) Crisis aanvaarden en los laten

Hoe kan je weer met je eigen kracht in contact komen ?

  • De eerste is van stilstaan. Wend je blik af van de crisis en kijk in je innerlijk. Herinner jezelf aan de kracht die jou vaak in moeilijke situaties ter beschikking stond. vaak was je misschien bang dat je niet genoeg kracht zou hebben, maar dan voelde je de kracht weer in jezelf groeien. De herinnering aan deze moeilijke situaties brengt de kracht weer bij jou terug.
  • De tweede is de bewustwording van jouw kwaliteiten. Je analyseert de crisis en bedenkt welke stappen je kunt zetten om eruit te komen. Hierbij wordt je geholpen door je eigen ervaring, je kennis en je talenten.
  • De derde weg is de weg van meditatie. Want door te mediteren neem je om te beginnen afstand van de crisis en betreed je een ruimte van stilte en leegte. Je wendt je tot deze stilte, om daar in contact te komen met jezelf en de mogelijkheden die je hebt. Door de meditatie en in die stilte te komen voel je dat er nog een andere kracht in jou is waar je vaak geen acht op slaat.

Mocht je in deze crisis ondersteuning willen ontvangen, dan sta ik graag voor jou klaar, om jou op een milde manier hierin te begeleiden.