Qi Gong

Qigong-oefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qigong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen. Qigong zijn langzame en vloeiende bewegingen om geest, hart, ademhaling en lichaam gezonder te maken.

Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen beïnvloedt de stroming van (levensenergie) in het lichaam waardoor het rustiger wordt en meer ontspannen is. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans.

Met Qigong-oefeningen breng je je innerlijke energie weer in balans en eventuele blokkades hef je op een natuurlijke manier op. Men zuivert lichaam en geest door de oefeningen, en brengt daardoor meer evenwicht en harmonie in zijn leefsituatie.